Cool Food

Alimentele congelate- cel mai bun ajutor în bucătărie de Crăciun

masa de craciun

Cum Crăciunul se apropie cu pași repezi, cel mai probabil te gândești deja la ce vei pregăti pentru masa de Sărbători. De la aperitivele festive, la supele și ciorbele calde, la felul principal care va face spectacol și prăjiturile savuroase de la finalul mesei, sunt multe de luat în considerare. Fie că gătești pentru două persoane sau pentru o casă plină de invitați, alimentele congelate sunt un ajutor de nădejde pentru bucătarii și bucătăresele din familie care pregătesc bucatele tradiționale de Crăciun. Cu același profil nutrițional (sau chiar mai bun!) și savoare ca a alimentelor proaspete, mâncarea congelată te va ajuta să prepari un meniu care îi va impresiona pe invitați, economisind de asemenea timp și bani.

Aperitive

aperitive Crăciun

O parte importantă a mesei de Crăciun, aperitivele îți permit să stai de vorbă cu oaspeții tăi în timp ce vă bucurați de un pahar de vin fiert și încercați mici gustări care vă astâmpără foamea.

Salata de vinete este un clasic al bucătăriei românești, de nelipsit de pe platoul de aperitive. Fie că prepari rețeta originală, cu maioneză, sau varianta de post, pentru invitații vegani și vegetarieni, cu ajutorul vinetelor congelate, precoapte și tocate, vei obține o salată de vinete delicioasă cât ai clipi.

Plăcinta cu carne și ciuperci este o altă alegere minunată de aperitiv, ce poate fi pregătită cu ușurință, folosind exclusiv alimente congelate. Aluatul congelat te va salva de la prepararea de la 0 a bazei pentru plăcintă, care durează în mod normal aproximativ 30 de minute, iar carnea și ciupercile congelate pot fi cumpărate din timp, pentru a evita haosul din supermarketuri, fără grija că vor expira până când începi pregătirea mesei festive.

Ciorbe

Odată ce aperitivele au fost servite, e timpul să trecem la servirea unui bol îmbietor de supă fierbinte. Indiferent dacă ne vom bucura de un Crăciun cu ninsoare sau nu, supele și ciorbele îți vor încălzi invitații și le vor satisface pofta înainte de sosirea felului principal.

Cine nu îndrăgește un bol de ciorbă de perișoare, ca la mama acasă? Partea cea mai bună este că poți pregăti foarte ușor acest deliciu al copilăriei, cu ajutorul mixurilor de legume congelate care se folosesc în mod tradițional în această rețetă. Trebuie doar să le adaugi la baza de ciorbă, fără să te complici cu tăierea și fierberea legumelor. În plus, pentru ca procesul să fie și mai facil, pentru prepararea perișoarelor, poți opta și pentru o caserolă de carne tocată de porc congelată, pe care o poți achiziționa din timp!

Unul dintre cele mai iubite preparate românești, ciorba de burtă are o savoare incomparabilă pe care o poți recrea cu burta de vită fideluță de la raionul de congelate. Cum această ciorbă este o alegere populară în rândul românilor pentru meniul de Crăciun, riști să nu mai găsești burtă de vită la supermarketuri înainte de sărbători. Alegând varianta congelată, îți poți face stocul din timp și să elimini stresul de a căuta acest ingredient în mai multe magazine, pe ultima sută de metri.

 

Preparate principale

craciun-mancare

A sosit momentul mult așteptat, servirea felului principal. Bucătăria tradițională românească oferă o gamă variată de opțiuni din care poți alege, de la sarmale, la fripturi, la rulade și chiar pește. Orice ai alege, un lucru este cert: orice bucătar sau bucătăreasă își dorește ca preparatul principal să fie „la pièce de résistance” a masei festive.

Deoarece Crăciunul nu ar fi la fel fără sarmale, nu am putut să nu le includem în acest articol. Fie că le servești ca atare, cu mămăligă sau cu afumătură, prepararea sarmalelor presupune un proces migălos, mai ales în cantități mari, astfel încât orice ajutor este bine-venit. Poate te-ai gândit să cumperi bucățile de carne de porc necesare pentru a le toca personal acasă. Este o idee grozavă care te-ar aduce mai aproape de tradiție, dar ai putea schimba timpul petrecut în bucătărie cu momente de neuitat împreună cu cei dragi prin alegerea cărnii tocate congelate.

Pentru un fel principal mai ușor, poți opta pentru o friptură de pui la cuptor, umplut cu lămâie. Ai nevoie doar de un pui congelat, 2 lămâi, ierburi aromatice, un pahar de vin alb, puțin ulei de măsline și poți crea un preparat încântător, cu foarte puțin efort. Ca garnitură, poți pregăti la fel de ușor o tavă de cartofi wedges rumeniți la cuptor, pe care îi poți găsi de asemenea la raionul de alimente congelate, pre-tăiați și pre-condimentați.