CoolFood este un proiect ambițios care și-a propus să demitizeze “Congelarea”, să o așeze în mod corect printre procesele de conservare sănătoase cu avantaje uriașe, atât din punct de vedere sănătate, cât și din punct de vedere economic și de combatere a risipei alimentare. Prin toate aceste beneficii, declarăm COOL alimentele congelate!

Congelarea este percepută în România ca fiind “nesănătoasă”, fără a avea argumente solide în spatele acestei percepții. Comparativ cu alte țări europene unde produsele congelate sunt o alegere “sănătoasă”,  publicul român evită “congelatele” din cauza lipsei informațiile corecte, din surse de încredere.

Misiunea CoolFood –  Vom susține cu dovezi clare cum alimentele congelate își mențin gustul, textura, aspectul și, mai ales, calitățile nutriționale. Rezultatele studiului comparativ Proaspăt vs Congelat realizat de Universitatea Dunărea de Jos din Galați stau la baza întregului plan de informare pe care CoolFood și l-a asumat și care se va regăsi în toate acțiunile din platforma dedicată.

Misiunea CoolFood este să diminueze acest fenomen de neîncredere, să provoace efectul “aha!” sau “cool!” atunci când oamenii sunt confruntați cu argumente și demonstrații reale și relevante.  Să fii informat este întotdeauna cool! 

Cel mai natural proces de conservare a alimentelor proaspete este congelarea, iar acesta este principalul mesaj al CoolFood – Congelat înseamnă proaspăt!

În atingerea acestei misiuni, vom avea alături de noi specialiștii potriviți: profesori în inginerie alimentară, medici în nutriție, chefi  și autorități din domeniul alimentar.

Platforma Cool-Food.ro este o comunitate a producătorilor și distribuitorilor de produse congelate, locul de întâlnire în care fiecare brand partener va contribui cu articole/studii/analize valoroase, care să respecte misiunea și valorile CoolFood.

Valorile CoolFood se suprapun peste valorile “congelatelor”. Departe de a fi inferioare produselor proaspete, alimentele congelate sunt deseori “mai proaspete” decât cele proaspete, cu aceleași avantaje nutriționale și chiar cu ceva în plus:

  • CONGELAREA este cea mai naturală formă de conservare
  • Gustul, textura, valoarea nutrițională se păstrează mai eficient, mai ales nutrienții sensibili la trecerea timpului. Prin congelare, TIMPUL ÎNGHEAȚĂ!
  • ACCES PERMANENT ȘI SIGUR la fructe și legume variate indiferent de anotimp.
  • SIGURANȚĂ ALIMENTARĂ – prin congelare mâncarea rămâne proaspătaă și sigură.
  • TRANSPORT ÎN SIGURANȚĂ, în condiții strict controlate
  • Mai puțin FOOD WASTE pentru că folosești doar ce îți trebuie, cât îți trebuie. Este bine pentru mediu, dar și pentru bugetul tău!
  • Și, desigur, ÎNGHEȚATA ESTE CONGELATĂ!