Cool Food

Alimente congelate sănătoase și pe gustul copiilor

Healthy Whole Fruit Popsicles with Berries Strawberry orange Dragon fruit on wooden vintage table

Există o mulțime de opțiuni sănătoase pentru familia ta în raionul de produse congelate. Timp de mulți ani a circulat noțiunea că, atunci când vine vorba de alimente și nutriție, cel mai bine este să alegi întotdeauna produse proaspete și, deși există un oarecare adevăr în această afirmație, progresele în domeniul procesării alimentelor au făcut ca alimentele congelate să fie o modalitate nutritivă și extrem de convenabilă de a ajuta la optimizarea aportului de nutrienți în cadrul unei vieți aglomerate.

Mai exact, gama tot mai largă de fructe și legume congelate, preparate și deserturi din supermarket-uri poate face cumpărăturile și planificarea meselor mult mai ușoare. În puțin timp, poți transforma câteva alimente de bază congelate în mese delicioase pentru cei dragi, economisind totodată timp, efort și bani. Având în vedere programul încărcat al părinților, numeroase companii au început în ultima vreme să introducă alimente pe gustul copiilor.

Iată câteva opțiuni pentru data viitoare când vei avea nevoie de o soluție rapidă pentru a servi familiei tale o masă sănătoasă și nutritivă.

 

Pește congelat

Uită de batoanele de pește de pe vremuri, care conțineau un minim de pește în favoarea unei cantități mari de aluat procesat, conservanți și un sos cremos. Există acum o mare varietate de opțiuni de pește gătit la aburi, creveți, calamari și versiuni mult mai sănătoase de batoane de pește care pot contribui la creșterea consumului de pește al familiei tale în fiecare săptămână. Ca regulă generală, caută opțiunile care conțin un procent de pește cât mai mare.

 

Legume

Procesul de congelare rapidă a legumelor nu numai că păstrează substanțele nutritive, ci și facilitează includerea mai multor legume în dieta copiilor. Fie că acest lucru se traduce prin a ronțăi mazăre înainte de cină, prin adăugarea unui amestec de legume la paste sau într-un stir fry sau prin gătirea la cuptor a unei tăvi de chipsuri vegetale pentru a le savura alături de un grătar sau hamburger, consumul de legume al celor mici va crește semnificativ datorită gamei tot mai variate de opțiuni congelate disponibile.

 

Fructe de pădure

Unul dintre cele mai convenabile alimente pe care le poți găsi în congelator, fructele de pădure congelate te feresc de fluctuațiile sezoniere ale prețurilor la fructe și te ajută să ai mereu la îndemână o rezervă de fructe pe care le poți adăuga în smoothie-uri, prăjituri, deserturi sau înghețată. 

 

Preparate congelate

Cât de des ajungi acasă târziu de la serviciu, îți dai seama că nu mai ai nimic în frigider și ajungi să faci o comandă la domiciliu la un preț piperat și care conține în general alimente fast-food cu conținut ridicat de grăsimi? O opțiune mult mai bună din punct de vedere nutrițional și din punct de vedere al costurilor este să ai la îndemână câteva preparate congelate, mai ales dacă le cumperi la reducere. Copiilor le va plăcea elementul de noutate, iar opțiunile disponibile sunt de o calitate din ce în ce mai bună. De asemenea, vei economisi considerabil în comparație cu comanda la domiciliu.

 

Deserturi sănătoase

O altă tendință majoră de dezvoltare în supermarketuri este reprezentată de gama de deserturi sănătoase – sorbeturi, fructe și iaurturi care oferă toată plăcerea și savoarea prăjiturilor, a produselor de patiserie și a înghețatei, dar cu mult mai puține calorii și mult mai puține grăsimi și zahăr.